Termékek Menü
0
+36209535909

Swarovski toll, tolltartó

Swarovski toll Berns

Swarovski Elements kristállyal díszített tollak!

Az igényesség és az elegancia találkozása!

Tulajdonosáról tudni lehet, hogy

  • stílusosan ötvözi a praktikumot az elegánciát sugárzó stílusjegyekkel,
  • nem elégszik meg a műanyag tollak és tolltartók rideg világával, hanem értékeli a kifinomult formavilág és a ragyogó Swarovski kristályok elegáns találkozását,
  • élvezi az elismerő és néha irigy tekintetek özönét!

Élvezd az elismerő és néha irigy tekintetek özönét!

Rendezés:
Nézet:

Swarovski Elements ékszerek és ajándéktárgyak

A Ragyogó Ajándék speciálisan Swarovski Elements kristályokkal díszített ékszerek és ajándéktárgyak forgalmazására szakosodott üzlet és webshop.

Munkatársainkkal, több éves tapasztalattunk alapján válsztjuk ki szállítóinkat és állítjuk össze kínálatunkat. Személyes kapcsolatot ápolunk szállítóinkkal és a gyártókkal, így garantálva a forgalmazott termékek minőségét. A Ragyogó Ajándék nem forgalmaz ellenőrizhetetlen forrásból származó, kétes minőségű termékeket.

Swarovski Elements kristályokkal díszített ékszereket és ajándéktárgyakat nem csak webshopunkban forgalmazzuk, hanem üzletünkben nagy sikerrel értékesítjük a ragyogó termékeket. Napi szintű személyes kapcsolatok segítenek nekünk megismerni vásárlóink igényeit és fontos visszajelzéseket kapunk termékeink hosszútávú használati tapasztalatairól.

Ügyfélszolgálati munkatársainkat üzletünkben minden nap 9.00-19.00-ig (hétvégén is!) körbeveszik azok a termékek amelyeket megrendelhet webshopunkban, ezért bizalommal forduljanak hozzájuk kérdéseikkel, kéréseikkel.

Ügyfélszolgálati munkatársaink:
Csóri Eliza
Fejszés Kitti

Ragyogó munkatársak, és igazán szeretik a ragyogó ékszereket!

Ügyfélszolgálati elérhetőségeink:
e-mail: info@ragyogoajandek.hu
tel.: +36 20 953 5909

Ragyogó ajándékok ragyogó Nőknek!

Swarovski Garancia

Kerülje az "olcsó" hamísítványokat! Minden esetben győződjön meg arról, hogy a kiválasztott ékszer milyen alapanyagokból készül. Az interneten sok csillogó-villogó képpel próbálják meg népszerűsíteni az ékszereket melynek túlnyomó többsége grafikai szoftverekkel előállított vagy nagy szakéretlemmel retusált kép. Sok esetben nem riadnak vissza a márkanevek, mint például Swarovski márkanév jogosulatlan használatától sem. Minden Swarovski partner rendelkezik egy u.n. Certificate-tel melyet a Swarovski International Distribution AG jegyez.

Kinálatunkban kizárolag olyan terméket talál melyet a Swarovski International Distribution AG hivatalos partnere készít. Így Ön biztos lehet abban, hogy az Ön által megvásárolt ékszer magában hordozza a tradicionális Swarovski értékeket.

Ingyenes szállítás

INGYENES SZÁLLÍTÁS

Nem kell a matek, hogy akkor most hol vegyem meg?!?! "Mert ott olcsóbb, de drágább a szállítási költség...."

Nálunk a szállítás Magyarországra ingyenes! A készleten lévő termékeinkre 17.00-ig leadott megrendeléseket másnap átadjuk a DPD futárszolgálatnak és következő nap már a lakásán van a kiválasztott ragyogó ajándék!


Innen tudhatod, hogy eredeti-e a Swarovski kristály!

Ma már sajnos szinte mindent hamisítanak, így ez alól nem jelent kivételt a Swarovski kristály sem, aminek óriási előnye, hogy még a legjobb másolatok is fényévekre vannak az eredetitől, ezáltal a nem túl gyakorlott szemek is hamar kiszűrik, ha csak egy gyenge hamisítvánnyal van dolguk. Természetesen amennyiben a kétely felmerült, számtalan egyéb módszerrel ellenőrizhetjük, hogy valóban hamis-e a kérdéses Swarovski.

Ha egészen aprócska strasszokról beszélünk – mint amilyen az 1,4 milliméteres ss3-as vagy az 1,8 milliméteres ss5-ös –, akkor az első árulkodó jel az lehet, ha a kristály nem akar megfelelően csillogni. Egy Swarovski kristály ugyanis minden esetben szépen csillog, mondhatni a szivárvány minden színében pompázik – méghozzá nem csak fény felé fordítva, hanem rossz fényviszonyok között is.

További árulkodó jel lehet még, ha a kristály alsó felére helyezett fólia nem olyan élénkszürke, mint az eredeti Swarovski kristályoknál, hanem inkább mattabb, sötétebb, amolyan középszürke színárnyalatú. Az ilyen termékek a legtöbb esetben mindig hamisítványok, de pont ebből kifolyólag nem is rendelkeznek olyan csillogással, mint a hattyús logóval ellátott eredeti termékek.

Ami ezen felül árulkodó lehet még a kisebb Swarovski kristályoknál, az a sima felület hiánya. Akadnak ugyan már egészen profi másolatok, de a legendásan simára csiszolt felületet még senki sem tudta elérni, hiszen egyrészt a technika nem ismert, másrészt pedig annyi időt emésztene fel, hogy amiatt már a másolt kristályokat sem lehetne olcsóbban adni.

Általánosságban kijelenthető, hogy a hamisított Swarovski kristály felületet recésebb, de sokkal inkább érdesebb, egyenetlenebb felülettel rendelkezik, amit tapintással, de egy hagyományos nagyítóval is könnyen meg lehet állapítani. Utóbbi egyébiránt főként a ragasztható kristályokra igaz, hiszen a vasalható strasszok hátulja még az eredeti Swarovski kristályok esetében is rücskösebb és sötétebb, méghozzá a hőre olvadó ragasztótól. Minden más esetben azonban az elhangzottak gyanúra adhatnak okot! Léteznek sajnos nagyon gyenge utánzatok is a piacon, amelyek egyszerű plexi kövek, és alufóliaszerűen csillogó alsó résszel rendelkeznek.

Ez is nagyon árulkodó lehet! Ha egy kicsit alaposabban is szeretnénk belefolyni a témába, egy eredeti Swarovski kristály minden esetben 14 lapra csiszolt felülettel rendelkezik. Ha nagyobb kövekről van szó – például ss20 felettiekről –, abban az esetben a 14 lapos csiszolás szabad szemmel is tökéletesen kivehető, illetve megszámlálható.

Ha még ezek után is kételyeink merülnének fel a Swarovski kristály eredetiségével kapcsolatban, akkor szintén bizonyossággal szolgálhat a méret. Egy Swarovski strassz ugyanis a gépi csiszolás miatt csak és kizárólag minimális méretbeli eltéréseket mutathat társaihoz mérten, ami igaz a magasság és a szélesség tekintetében is.

A cég egyébiránt tovább nehezítette a hamisítók munkáját, miután egy újabb, minden eddiginél forradalmibb csiszolási formát álmodott meg, aminek köszönhetően a legújabb Swarovski kristályok nem csak minden korábbinál kimunkáltabbak, hanem minden eddiginél szebben csillognak is. Trükkös módszer továbbá a Swarovski eredetének bizonyításában, ha nagyító alatt megvizsgáljuk a kristályok éleit. Ezeknek ugyanis mind a gyöngyöknél, mind a strasszoknál sebészi pontossággal, egy pontban kell összefutniuk, a pontos illeszkedés tehát elengedhetetlen. Ha minimális eltérést is tapasztalunk, szinte biztosan hamisítvánnyal van dolgunk!

Forrás: nemesfemvizsgalo.hu


Milyen Swarovski kristályok léteznek, és mitől csillognak?

A Swarovski kristályok nagy általánosságban ólomkristályból, egy speciális csiszolási módszer által készülnek a drágakövek imitálásának céljából. Lehetnek gyémántcsiszolásúak, amelyek általában a kúpos hátú, foglalható kristályok, de beszélhetünk lapos hátú Swarovski kristályokról, amelyek ragaszthatóak és vasalhatóak, ezáltal nem ékszerekhez, hanem ruhák vagy használati tárgyak díszítéséhez valók. A legjobb minőségű és ezáltal legszebb Swarovki kristályok minden esetben ólomkristályból kerülnek előállításra, míg a hamisítványok, vagy az olcsóbb strasszkövek egyszerű olvasztott üvegből.

A kettőt nagyon könnyű megkülönböztetni egymástól, hiszen az ólomkristályok úgy csillognak, mint az igazi drágakövek, míg az olvasztott üvegből készültek fényvisszaverő képessége minimális, így bár csillog, de nyomába sem ér egy igazi Swarovski kristálynak. A gyémántformára csiszolt kristályok felhasználhatósági köre elég szűkös, így az ékszerek mellett máshoz nem használják őket, nem úgy a lapos hátú Swarovski kristályokat, amelyek lényegében csiszolt kis tükröcskéknek tekinthetők, méghozzá számtalan formára vágva.

A legkeresettebbek ezek közül a kerek formájú, lapos felső lappal és oldallal rendelkező darabok. Minden egyes laposra csiszolt Swarovski kristály hátulja bevonásra kerül egy speciális ezüstös réteggel, ami azt a célt szolgálja, hogy a kristály a lehető legjobban visszatükrözze a fényt. Lényegében ennek köszönhető, hogy csillog, a bevonat nélkül ugyanis csak látványos átlátszó kristályok lennének csupán.

A Swarovski kristály csillogását egyébiránt két tényező befolyásolja különösen. Az egyik ilyen az alapanyag, ami esetünkben mindig ólomkristály, hiszen ez biztosítja a kiváló minőséget, ami éppen emiatt vetekedik a drágakövekkel is. Ennek az oka, hogy az ólomtartalmú üveg lényegesen jobban átereszti a fényt, mint a hagyományos üvegek. Ebből a tulajdonságból kifolyólag fontos, hogy a strasszkő hátulján legyen egy tükörfelület, ami visszaveri a fényt, de csak az a fény tud visszatükröződni, ami értelemszerűen eljut eddig a felületig.

Összességében tehát minél tisztább egy kristály, annál több fényt képes visszaverni, ezáltal annál jobban csillog is. A Swarovski kristályok csillogását ezen felül nagyban befolyásolja még a csiszolás is. Noha a Swarovki nevével ellátott darabok minden esetben minőségi, géppel csiszolt ékszerek, azonban a hamisítványok között találhatunk öntött strasszokat is. Értelemszerűen utóbbiak kevésbé csillognak, ellenben lényegesen olcsóbbak is. Fontos továbbá, hogy minél több lapra csiszolunk egy kristályt, annál csillogósabb lesz, hiszen a fény annál több helyen törik meg és türköződik vissza rajta. A kevesebb lapra csiszolt kristályok emiatt kevésbé csillognak. A Swarovski egyik védjegye a 14 lapos csiszolási mód, ami a drágakövek minőségéhez viszonyítja a gyártó köveit.

A Swarovski kristályok ezen felül számtalan színben pompázhatnak. Léteznek hagyományos kristályszínűek, avagy átlátszóak, de speciális színezetűek is, mint amilyenek a Rose vagy az Amethyst. Ezeket általában úgy állítják elő, hogy az eredeti kristályt valamilyen fém-oxidos bevonattal látják el. Létezik ezen felül egy olyan új technológiai eljárás is, amelynek során a bevonatos kristályt tovább színezik. Ilyen esetekben egy még színesebb, ámde kevésbé csillogó kristály a végeredmény, a bonyolultabb gyártási technika miatt pedig ráadásul még drágább is.

Forrás: nemesfemvizsgalo.hu


Így tisztítsuk a Swarovski kristályokat!

A Swarovski kristályok az elegancia megtestesítői, éppen emiatt speciális bánásmódot is igényelnek viselőitől. Már magára a tisztításra is nagy gondot kell fordítani, azonban ami ennél is fontosabb, meg kell előzni, hogy a drága kristályok bekoszolódjanak.

Ha ugyanis hosszú évekig, sőt évtizedekig szeretnénk élvezni a Swarovski kristályos ékszereink csillogását, akkor ne csak éjszakára és fürdéskor vegyük le őket, hanem parfümözés, sminkelés, hajlakkozás és krémezés közben is, mert ezek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a kristályt magát, de még inkább a ragasztást. Ha ékszerünkből kiesik a kristály, és azt látjuk, hogy a ragasztás helye zöldes, netán sárgás, akkor biztosak lehetünk abban, hogy valamilyen kozmetikum idézte elő a problémát.

Fontos ezen felül odafigyelni az ékszer tárolására is! Fontos, hogy minden esetben olyan kis dobozban, de feltétlenül zárt helyen tároljuk a Swarovski ékszereket, Swarovski fülbevalókat, amelyekben nem karcolódik, nem porosodik, és belül puha, szivacsos anyag veszi körül.

Konkrétan a tisztítást természetesen nem kell túlzásba vinni, de bizonyos időközönként érdemes áttörölni a kristályokat egy-egy puha és száraz ronggyal, amelyek a káros szennyeződést távolíthatják el a Swarovski kőről. Erre azért van szükség, mert a mikroszkopikus szennyeződések akár komoly sérülést is okozhatnak a kristályon! Természetesen amennyiben makacsabb szennyeződés került az ékszerre, abban az esetben egy kicsit többre lesz szükség. A rongy ilyen esetben is fontos, de kell hozzá valamilyen tisztítószer. A leghatásosabb erre az esetre a speciális kristálytisztító alkohol mellett a hagyományos ablakmosó. A rongy esetében egyébiránt fontos, hogy a műszálas és szöszölős textileket kizárjuk, helyettük inkább használjunk tiszta pamut kendőt. Tökéletesen megfelel a célnak a szemüvegek tisztításához használatos törlőrongy.

A fentiek alól kivételt képeznek a bevonatos Swarovski kristályok, amelyek érzékenyebbek a tisztításra. Esetükben vagy tiszta vizet használjunk, vagy szimpla mosogatószeres vízbe áztassuk őket néhány percre. Ha az ékszer sok apró kőből tevődik össze, akkor célszerű lehet egy puha kefét használni hozzá, célszerű például valamilyen gyerekfogkefét venni erre a célra, amivel a kövek között lerakódott szennyeződést is kíméletesen eltávolíthatjuk. Ha nem konkrét ékszerekről, hanem Swarovski kristályfigurákról van szó, azokkal érdemes még nagyobb körültekintéssel eljárni, és minden esetben valamilyen puha rongyot használni, hogy a felület ne karcolódjon. Célszerű továbbá beszerezni hozzá egy cérnakesztyűt, hogy elkerülhessük az ujjlenyomatokat,

Fontos továbbá betartani néhány általános alapszabályt is azzal kapcsolatban, hogy mit ne tegyünk a Swarovski ékszerek tisztításakor. Mivel a gyártó általában ródiumozza az ékszereket – ez többnyire a foglalatokra igaz –, ezért az ultrahangos ékszertisztító alkalmazása szigorúan tilos. Ettől ugyanis a bevonat lepattoghat, ezáltal például az orvosi fém alatti rézötvözet tűnik elő, amit már javítani vagy korrigálni sem lehet. Hasonló okokból nem szabad forrásban lévő vizet sem használni a Swarovski kristályos ékszerek tisztításához, valamint kerülni kell az ammóniatartalmú tisztítószereket, amit gyakran kereskedelmi forgalomban kapható ékszertisztítók is tartalmazhatnak. Az ammónia ugyanis szintén károsítja a bevonatot, amivel javíthatatlanul tönkretehetjük ékszereinket.

Forrás: nemesfemvizsgalo.hu