Menü

Swarovski & Swarovski Elements

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy az általunk forgalmazott ékszerek valóban Swarovski ékszerek-e. A pontos válasz, hogy Swarovski kristályból készült ékszereket forgalmazunk, melyeket a Swarodski céggel szerződött ékszer manufaktúrák készítenek.

De mi is az a Swarovski kő? A Swarovski kristályokat a készítés során speciális lézeres technikával darabolják szét. A precíz vágásnak, valamint a tökéletes alapanyagnak köszönhetően, igen magas minőségű ólomkristályokként tekinthetünk a Swarovski kövecskékre.

Napjainkban a legnépszerűbb Swarovski kőnek az áttetsző fényűeket tekinthetjük, ám emellett nagyon kedveltek a színezett kövecskék is. A színtelen, áttetsző csillogású köveket általában még csillogóbbá teszik az által, hogy a gyártás során egy aprócska ezüstös színű réteget ragasztanak fel a kövek hátsó felére.

A Swarovski kövekkel ékesített ékszereket két csoportra lehet felosztani. Vannak azok az ékszerek, amelyek teljes mértékben a Swarovski gyárában lettek előállítva. Ez azt jelenti, hogy az ékszer fém részeit is a Swarovski gyárban készítették el. Ezeket az ékszereket a magasabb árról, valamint a sötétkék, hattyú mintájú díszdobozról lehet felismerni. Emellett vannak azok az ékszerek is, amelyek fém részeit más gyártók készítik el, ám az ékszerben lévő kövek Swarovski kristályok. Eme ékszerek szépsége is lenyűgöző, ám áruk némileg alacsonyabb, mint a teljes mértékben Swarovski ékszereké.