Menü

​Fülbevaló, a nélkülözhetetlen kiegészítő

​Fülbevaló, a nélkülözhetetlen kiegészítő

A fülbevaló ma már minden hölgy fiókjában ott lapul, és legtöbben szeretnek több fajta közül is válogatni a mindennapokban.

Használata azonban nem új keletű dolog, ugyanis már az ősi időkben is előnyben részesítették a fül ilyen módon történő díszítését. Akkoriban főként a harcosok és a vezérek viseltek fülbevalókat, az ókorban pedig már az öltözködés szerves részét képezték a félhold alakú kiegészítők. A drágakövekkel és nagy gyöngyökkel díszített fülbevaló típusok a reneszánsz idején hódítottak olasz területeken, ám a gyöngyöket hamar felváltották a drágakövek és a zománcozott hátlap használata.

Nem volt ritka, hogy teknősbékapáncélt vagy elefántcsontot használtak fel a magas minőségű fülbevaló műremekek előállításakor. Francia területeken a Napkirály uralkodása idején hódítottak az ékszerkészítő mesterek, és varázsolták el az előkelőket szebbnél-szebb darabokkal, mutatós fülbevaló és nyaklánc választékkal. A 18. században elsősorban a briliáns vezette a népszerűségi listát, a rokokó idején pedig a manapság is megtalálható lógós fülbevaló fajta volt a legkeresettebb a hölgyek körében.

A klasszicizmus kora főként az egyszerűségről volt híres, ma pedig, ha fülbevaló vásárlásról van szó, akkor gyakorlatilag minden stílus jegyei megtalálhatóak a kínálatban. Ha a színes darabok kedvelője, akkor többféle feltűnő fajta közül válogathat, de ha Ön is azok közé tartozik, akik az elegáns irányzatot részesítik előnyben, akkor a Swarovski kristályos fülbevaló lehet a legjobb választás az Ön részére.

Tartalomhoz tartozó címkék: fülbevaló swarovski fülbevaló