Menü

​A karkötő vislésének története

​A karkötő vislésének története

Az igényes, vonzó megjelenés szerves részét képezik azok az ékszerek, melyek napjainkban minden hölgy gardróbjában megtalálhatóak. Korábbi cikkünkben szó volt már a nyakékekről, most nézzük meg, mi a helyzet a karkötőkkel. 

Hasonlóan a fülbevalókhoz, nyakláncokhoz, a karkötő sem a mai kor találmánya, hanem már az ókorban is viseltek ilyet az előkelők. Akkoriban elsősorban a felső karon, a csuklón, vagy a karon hordták ezeket, és már hétezer évvel ezelőtt is mutatós darabokat készítettek a mesterek. Jellemző motívum volt akkoriban a szkarabeusz, mely gyakran kapott helyet a karkötőkön is. A görög kultúra idején kizárólag a nők sajátja volt a karkötő viselés, a férfiak helyette gyűrűt viseltek.

A rómaiak jellemzően jobb karjukon viselték az ékszert, nemtől függetlenül. A későbbi évszázadok során előszeretettel választották alapanyagként a vasat, de idővel felfedezték az arany és az ezüst alapanyagokat is karkötő készítésre. Napjainkban rendkívül széles választékban állnak rendelkezésére ezek az ékszerek, és ma már a drágakövekkel kirakott típusoktól kezdve az antiallergén, mágneses fajtákon keresztül a nagy népszerűségnek örvendő Swarovski kristályokkal kirakottakig többféle közül válogathat.

Ez utóbbi egyébként minden bizonnyal elnyeri majd tetszését, hiszen rendkívül magas minőséget képvisel, és ugyanakkor az egyediség is jellemző rá. Ha Ön érzékeny bőrrel rendelkezik, vagy gyakran szembesül ékszerek kapcsán allergiás reakcióval, a Swarovski kristályos karkötő akkor is remek választásnak bizonyul az Ön részéről. Fedezze fel a kristályokban rejlő erőt, és hódítson igényes, elegáns darabokkal!

Tartalomhoz tartozó címkék: karkötő swarovski karkötő